
Bittes äppelpaj
Av Buffé
Publicerat den 20 oktober 2008
Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 4 - 6 äpplen (ca 800 g)
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1/2 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.Steg 3
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.Steg 4
Ställ in mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.