
Kycklingnuggets med rostad potatis och citronmajo
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
Här är receptet på hur man får alla runt bordet att äta upp! Bjud på hemgjorda frasiga chicken nuggets med ugnsrostad klyftpotatis. Kycklingnuggets dippas i den goda och syrliga citronmajon! Mums för både stora och små!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 msk olivolja
- 600 g kycklingfiléer
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 dl panko eller ströbröd
- 1/2 dl olja
- 1 citron
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 förp romansallad
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen om fryst används.Steg 2
Sätt ugnen på 250°C. Sätt in en långpanna i ugnen.Steg 3
Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisen i den förvärmda långpannan. Ringla över olivoljan, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är klar, ca 25 minuter.Steg 4
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar, krydda med salt och peppar.Steg 5
Häll upp mjöl, uppvispat ägg och panko på tre olika tallrikar.Steg 6
Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon.Steg 7
Stek kycklingen i omgångar i oljan i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg den på potatisplåten ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C.Steg 8
Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet. Blanda citronskalet med majonnäs. Pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.Steg 9
Skär salladen i grova bitar och skiva tomaterna.Steg 10
Servera kycklingnuggets med rostad potatis, citronmajonnäs och grönsaker.