- Recept
Spenatpasta med linser och zucchini

Spenatpasta med linser och zucchini
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 maj 2025
En krämig pastarätt som du lagar på ett kick. Mättande vegopasta med crème fraiche, gröna linser, salladslök, zucchini och färsk spenat. Krydda upp efter egen smak med chiliflakes och timjan. Servera genast varm och god!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 1/2 förp salladslök (à 125 g)
- 1 zucchini (ca 300 g)
- 1/2 msk olja
- 2 krm chiliflakes
- 1/2 tsk torkad timjan
- 4 port pasta (gärna gnocchi)
- 200 g färsk spenat
- 1 förp pastasås , basilika (à 390 g)
- 2 dl crème fraiche
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 3
Skiva salladslöken och ansa och skär zucchinin i 2x2 cm stora tärningar.Steg 4
Stek lök och zucchini i oljan i en stor stekpanna och krydda med chiliflakes, timjan, salt och peppar.Steg 5
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.Steg 6
Tillsätt spenaten i pannan och låt steka någon minut. Tillsätt linser, pastasås, 1 dl pastavatten och crème fraiche och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Servera såsen med pastan.