
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Av ICA Köket
Publicerat den 18 november 2013
Brysselkålen är en läcker och vitaminrik delikatess i sig själv. Här steks den extra smakrik med apelsinskal och -saft och serveras till salt, knaprigt fläsk.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 apelsin
- 1 gul lök
- 500 g brysselkål
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- flingsalt
- 200 g rimmat sidfläsk i bit eller kalkonbacon
- 1 dl hackad persilja
Gör så här
Steg 1
Skölj apelsinen, riv skalet fint och pressa ur saften. Skala och hacka löken. Skär brysselkålen i halvor.Steg 2
Bryn brysselkålen och löken i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll på apelsinsaften och -skalet. Låt saften koka in. Rör ner smöret. Smaksätt med salt och nymald peppar.Steg 3
Skär fläsket i tjocka strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna.Steg 4
Strö fläsket och persiljan på brysselkålen och servera.