Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
BBQ-tofu med coleslaw och majs

BBQ-tofu med coleslaw och majs

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
BBQ och coleslaw är en otrolig kombo. Till BBQ-tofun serveras rostad potatis och majskolvar samt salladslök. Jätteenkelt och jättegott!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 förkokta majskolvar
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk senap (gärna dijonsenap)
  • 275 g råkostsallad
  • 60 g salladslök
  • 400 g tofu
  • 60 ml allround glaze
  • 65 g mâchesallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skär potatisen i klyftor och majsen i bitar. Blanda potatisen och majsen med 1 msk olja och pressad vitlök på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Steg 3

    Blanda majonnäsen med senapen och råkostsalladen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Ansa och skiva salladslöken fint.
  5. Steg 5

    Skär tofun i bitar. Stek bitarna i 2 tsk olja i en stekpanna.
  6. Steg 6

    Sänk värmen och rör i glazen. Strö över salladslöken och servera med potatis, coleslaw och sallad.