Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs

Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs

Asiatiska fiskbiffar med limemajonnäs

Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 januari 2025
Fiskbiffar blir här härligt saftiga och smakrika. Lite som att göra pannbiffar, men här är det fiskfärs som agerar proteinet. Äts ihop med kokt ris, en syrlig limemajonnäs samt lite gurka och sallad. Hoppas det ska smaka!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
  • 1 förp räkor i lake (à 360 g)
  • 1 lime
  • 2 salladslökar
  • 2 förp (à 250 g) fiskfärs
  • 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 förp cosmopolitansallad
  • 1/2 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Fiskbiffar: Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med ströbrödet. Låt stå och dra några minuter.
  2. Steg 2

    Häll av räkorna i ett durkslag och låt de rinna av.
  3. Steg 3

    Riv yttersta skalet från limen. Ansa och finstrimla salladslöken.
  4. Steg 4

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Steg 5

    Fiskbiffar: Vänd ner fiskfärs, salladslök, salt, peppar och limeskal i äggsmeten.
  6. Steg 6

    Pressa försiktigt ur lite lag från räkorna och hacka dem sedan fint.
  7. Steg 7

    Blanda ner räkorna i färsen. Forma till små biffar och stek i olja i en stekpanna på båda sidor ca 8 minuter, vänd då och då.
  8. Steg 8

    Limemajonnäs: Smaka av majonnäsen med saft från limen och krydda med salt och peppar. Skär resten av limen i klyftor.
  9. Steg 9

    Skär salladen i fina strimlor och gurkan i bitar.
  10. Steg 10

    Servera fiskbiffarna med ris, sallad, gurka, limeklyftor och limemajonnäs.