Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 januari 2025
Vackra morotsrårakor med en doft av persilja steks tills de blir gyllene och krispiga. Servera med en matig quinoasallad smaksatt med lena små babyspenatblad och smulad salladsost. Lägg upp en sked nötig kikärtsröra smaksatt med spiskummin och sesamfrön och ät er mätta. Denna rätt är en explosion av färger, smaker och dofter.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port quinoa
  • 1 + 2 msk olivolja
  • 150 g salladsost eller fetaost
  • 65 g babyspenat
  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 + 3 msk sesamfrö
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 500 g morötter
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Steg 1

    Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner 1 msk olivolja och blanda med smulad salladsost och spenat. Krydda med peppar och eventuellt salt.
  2. Steg 2

    Kikärtsröra: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärtorna med vitlöken i en matberedare. Blanda ner 2 msk olivolja, 1 msk sesamfrö och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Morotsrårakor: Skala och riv morötterna grovt. Hacka persiljan. Blanda morötter, persilja och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och 3 msk sesamfrö. Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Klicka ut smeten och stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida strax innan servering.
  5. Steg 5

    Servera morotsplättarna med kikärtsröra och quinoasallad.