- Recept
- Recept under 60 minuter
Allt i en form - Gnocchigratäng med halloumi och salvia
Allt i en form - Gnocchigratäng med halloumi och salvia
Av ICA Köket
Publicerat den 15 februari 2021
Enklaste och smidigaste gratängen med gnocchi. En salviadoftande och god gnocchigratäng där allt görs i samma ugnsform. Gratängen innehåller också zucchini och bönor som kryddas med chili samt toppas med halloumi och fräscha tomater.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 390 g kokta cannellinibönor
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 4 kvistar salvia
- 500 g passerade tomater
- 2½ dl matlagningsgrädde
- 3 msk pesto tomat
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk chilipulver
- 400 g färsk potatis gnocchi
- 200 g halloumi
- 400 g romanticatomater
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 3
Skär zucchinin i tärningar och strimla salvian.Steg 4
Häll passerade tomater, matlagningsgrädde, tomatpesto och kryddor i en ugnsform 20x30cm (för 4 port) och blanda.Steg 5
Rör ner gnocchi, zucchini, bönor och salvia i formen. Skär halloumin i små tärningar och tomaterna i halvor. Strö osten och tomaterna på toppen av formen.Steg 6
Gratinera mitt i ugnen ca 40 minuter.Steg 7
Strö gärna över lite extra strimlad salvia inför serveringen.