- Recept
- Skaldjursrecept
Bao buns med räkor
Bao buns med räkor
Av ICA Köket
Publicerat den 21 mars 2024
Fluffiga baobröd fyllda med räkor och gurktärningar smaksatta med sesam, lime och vitlök samt krispig sallad. Toppa med chilimajonnäs, rostad lök och koriander. Så otroligt god middag som du lagar på under 30 minuter.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 280 g handskalade räkor i lake
- 1 gurka
- 1 vitlöksklyfta
- 2 salladslökar
- 1 lime
- 1 hjärtsalladshuvud
- 12 steam buns
- 1 dl rostad lök
- 1½ dl srirachamayo
- 1 kruka koriander
Gör så här
Steg 1
Räksallad: Häll av räkorna i en sil.Steg 2
Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Skär gurkan i ca ½ cm stora tärningar.Steg 3
Skala och riv vitlöksklyftan. Ansa och skiva salladslöken fint på snedden.Steg 4
Blanda gurka, vitlök, salladslök och räkor med sesamolja och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.Steg 5
Till servering: Ansa och strimla salladen.Steg 6
Tillaga steam buns enligt anvisningen på förpackningen.Steg 7
Fyll steam buns med hjärtsallad och räksallad. Toppa med rostad lök, srirachamajonnäs och koriander.