- Recept
- Alla samlingar
Grönkålspaj med valnötter
Grönkålspaj med valnötter
Av ICA Köket
Publicerat den 07 december 2005
Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.Tidsåtgång och portioner
1 tim 30 minTotal tid
10Portioner
Ingredienser
- 75 g smör eller margarin
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl mager kvarg
- 250 g färsk grönkål
- 3 rödlökar
- 1 msk matolja
- 2 dl riven cheddarost
- 1 dl grovhackade valnötter
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
Gör så här
Steg 1
Pajskal: Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kvarg och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.Steg 2
Sätt ugnen på 200°C.Steg 3
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.Steg 4
Fyllning: Grovhacka grönkålen och koka i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av.Steg 5
Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i olja i en stor stekpanna. Salta och peppra.Steg 6
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.Steg 7
Fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över valnötterna.Steg 8
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.