- Recept
- Pannkaks- och våffelrecept
Pannkakor
Pannkakor
Av ICA Köket
Publicerat den 26 oktober 1998
Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- smör (till stekning)
- sylt, bär eller frukt till servering
Gör så här
Steg 1
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt smeten vila ca 10 minuter.Steg 2
Stek tunna pannkakor i lite smör, för varje pannkaka, i en stek- eller pannkakspanna.Steg 3
Servera med sylt, bär eller frukt eller med salta tillbehör som Räksalsa med gurka och lime , Rökt lax med dillkräm eller Avokadoröra med bacon och tomat.