- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Pasta med räkor och avokado
Pasta med räkor och avokado
Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 september 2011
Snabblagad och krämig pasta med räkor och avokado. Såsen som du enkelt gör på avokado och fräst spenat passar väldigt bra ihop med pastan och räkorna. En rätt att laga om och om igen!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp handskalade räkor i lake (à 280 g)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 65 g babyspenat
- 1 msk olivolja
- 2½ dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning)
- ½ citron (finrivet skal samt citronjuice)
- 2 avokador
- 500g färsk fettuccine
Gör så här
Steg 1
Låt räkorna rinna av i ett durkslag.Steg 2
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 3
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan i en kastrull ca 2 minuter. Häll på buljongen och låt koka upp.Steg 4
Riv yttersta skalet av citronen. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och lägg i kastrullen med spenatröran. Ta från värmen och mixa grovt med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronskalet. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.Steg 5
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.Steg 6
Häll av pastan, men spara 1 dl av kokvattnet och späd såsen med det.Steg 7
Servera pastan med spenat- och avokadsåsen, toppa med räkorna.