Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter

Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter

Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 september 2025
Dags att levla upp pannkakan! Här är den gjord på de vanliga ingredienserna, men även spenat och de asiatiska smaksättarna ingefära och sesamfrön. Här skippar vi även grädden och sylten, och serverar istället en sallad med smaker från honung, lime och chili. Toppa allt med salta jordnötter. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 6 dl mjölk
  • 65 g babyspenat
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 morötter
  • 3 msk olja
  • 1 röd peppar (chili)
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 150 g sockerärtor
  • 250 g pak choi
  • 2 avokador
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här

  • Steg 1

    Pannkakor: Skala och riv ingefäran.
  • Steg 2

    Mixa mjölk, spenat, ägg och mjöl med en stavmixer i en bunke.
  • Steg 3

    Rör ner ingefära, 1 tsk salt och sesamfrön.
  • Steg 4

    Riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda ned i smeten.
  • Steg 5

    Sallad: Skiva chilin tunt. Pressa saften ur limen och blanda med chili, 1 1/2 msk olja och honung.
  • Steg 6

    Skölj pak choien och strimla den och sockerärtorna tunt. Dela, kärna ur och skiva avokadorna.
  • Steg 7

    Blanda grönsakerna med dressingen.
  • Steg 8

    Grovhacka jordnötterna.
  • Steg 9

    Pannkakor: Stek pannkakor av smeten i oljan (1 1/2 msk totalt) i en stekpanna.
  • Steg 10

    Servera pannkakor med sallad och jordnötter.