
Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs
Av Buffé
Publicerat den 05 januari 2023
Nudlar med smakrik röd curry, krispig färs och pak choi i en krämig bas av kokosmjölk är en rätt med perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och kryddigt! Servera med lime och sesamfrön.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 msk röd currypaste
- 2 msk matolja
- 400 ml kokosmjölk
- 500 g umamifärs
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk riven ingefära
- 1 - 2 msk japansk soja
- 1 msk strösocker
- 250 g pak choi
- 250 g äggnudlar
- 3 finskurna salladslökar
- 2 msk rostade sesamfrön
- limeklyftor
- koriander
Gör så här
Steg 1
Fräs currypasten i 1 msk olja i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt.Steg 2
Fräs färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den får lite färg. Tillsätt vitlök, ingefära, soja och socker och låt koka in.Steg 3
Koka upp två kastruller med saltat vatten (en till pak choi och en till nudlar). Plocka bladen från pak choien och lägg i det kokande vattnet, koka 1 minut, lyft upp pak choien ur vattnet.Steg 4
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och rör ner nudlarna i kokosmjölksåsen.Steg 5
Toppa nudlarna med färsen, pak choi, salladslök och sesamfrön.Steg 6
Servera med limeklyftor och toppa ev med färsk koriander.