
Kycklinggryta med tomat och pesto
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 september 2025
Att vända ner lite pesto i såsen är ett fantastiskt enkelt och gott sätt att tillföra smak på, och det är precis det vi ska göra ikväll. Resultatet? En smarrig rätt som går hem hos hela familjen!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 700 g kycklinginnerfilé
- 1/2 msk olja
- 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
- 2 msk chilisås
- 4 msk basilikapesto
- 65 g färsk spenat
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Sänk värmen och rör i pastasås och 1/2 dl vatten.Steg 5
Koka upp och rör i chilisås, pesto och spenat. Sjud i ca 3 minuter.Steg 6
Skär gurkan i stavar.Steg 7
Servera grytan med ris och gurka.