Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Världens godaste äppelsmulpaj

En bit äppelpaj med vaniljglass och mynta på en glasskiva, med vispad grädde i bakgrunden.

Världens godaste äppelsmulpaj

Av Buffé
Publicerat den 12 september 2011
Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/3 dl socker
  • ca 1.5 flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)
  • ca 800 g äpplen
  • 1 tsk kanel
  • Till servering: vaniljglass

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i 1 1/2 dl socker och 1/2 - 1 tsk flingsalt, ta lite i taget av flingsaltet och smaka av degen allt eftersom så att sältan blir lagom.
  3. Steg 3

    Fyllning: Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, 2 tsk socker och 1 krm flingsalt och lägg i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port).
  4. Steg 4

    Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.
  5. Steg 5

    Till servering: Låt svalna något och servera med vispad grädde, Vaniljsås eller glass.