- Recept
- Recept under 45 minuter
Dillbakad fisk med gröna ärtor
Dillbakad fisk med gröna ärtor
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 juni 2018
Smaker som ingen kan motstå! Fisken tillagas i ugn medan den gottar till sig i den härliga gräddblandningen som smaksatts med buljong och dill. Den saftiga fisken serveras ihop med kokta tillbehör som ärter och ris. Smaklig måltid!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g alaska pollock (eller annan vitfisk)
- 1½ dl vispgrädde
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 msk majsstärkelse
- ½ fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- 4 msk färsk eller fryst dill (4 msk motsvarar ca 10 g)
- 4 port ris
- ½ ask små gröna ärtor (à 250 g)
Gör så här
Steg 1
Tina fisken.Steg 2
Sätt ugnen på 225°C.Steg 3
Låt fisken rinna av ordentligt på hushållspapper.Steg 4
Blanda grädde, crème fraiche, majsstärkelse och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka försiktigt några minuter.Steg 5
Hacka dillen och vänd ner.Steg 6
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Häll gräddsåsen över fisken.Steg 7
Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 8
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 9
Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.Steg 10
Servera fisken med ris och ärter.