- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Fiskgryta med vitlökskräm
Fiskgryta med vitlökskräm
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 november 2024
En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i fisken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana, pressad vitlök, salt och peppar.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 dl smetana
- 1 vitlöksklyfta
- 2 morötter
- 1 förp passerade tomater (à 390 g)
- 1 förp krossade tomater (à 390 g)
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 krm chilipulver
- 600 g sejfilé
Gör så här
Steg 1
Tina fisken om fryst används.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Vitlökskräm: Pressa vitlöken i smetanan och smaka av med salt och peppar.Steg 4
Fiskgryta: Skölj morötterna och skär dem i skivor.Steg 5
Koka upp passerade och krossade tomater och morötter och smula i buljongtärningen i en kastrull. Låt sjuda i 3 minuter.Steg 6
Skär fisken i bitar och lägg ner dem i tomatsåsen, smaka av med chilipulver, salt och peppar och låt sjuda ytterligare i 3 minuter.Steg 7
Skär fisken i bitar och lägg ner dem i tomatsåsen, smaka av med chilipulver, salt och peppar och låt sjuda ytterligare i 3 minuter.