- Recept
- Plockmatsrecept
Fransk potatissallad
Fransk potatissallad
Av ICA Köket
Publicerat den 01 december 2005
Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 3 schalottenlökar
- ½ dl hackad dill
- 1 - 1½ msk kapris
- 1 msk vinäger
- 2 tsk fransk senap
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm socker
- 3 msk rapsolja
Gör så här
Steg 1
Skala och koka potatisen i saltat vatten.Steg 2
Skala, hacka eller skiva löken. Hacka dillen.Steg 3
Sås: Blanda ihop vinäger, senap, salt, svartpeppar, socker och rapsolja med 1 msk vattenSteg 4
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.Steg 5
Häll över såsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 timme och ta smak.Steg 6
Till servering: Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv, kall skivad rostbiff, varmrökt lax eller vegobiffar.