Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 400,00 kr
Små pajskalen med gyllene fyllning är placerade på en grön yta. De ser läckra och inbjudande ut.

Hong Kong egg tart med saffran

Av Buffé
Publicerat den 14 oktober 2024
Hong Kong egg tarts - så gott! Här är en variant med saffran. Pajdegen fylls med bland annat strösocker, saffran och kondenserad mjölk. Ät och njut av dessa gulliga och juliga sötsaker.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
12Portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl socker
  • 12 st engångs bakformar i aluminium (ca 7 cm i diameter)
  • 1 förp saffran (à 0,5 g)
  • 1 dl kondenserad mjölk

Gör så här

  • Steg 1

    Pajdeg: Separera äggulan från ett ägg och äggvitan (spara äggvitan till fyllningen). Blanda gulan med smöret. Blanda ner mjöl och 0.5 dl socker för hand och blanda till en deg. Låt degen vila inplastad i kylen minst 30 minuter.
  • Steg 2

    Forma degen till en rulle och skär i 12 bitar (för 12 st).
  • Steg 3

    Tryck ut degen i formarna. Ställ in i kylen igen i 30 minuter.
  • Steg 4

    Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.
  • Steg 5

    Fyllning: Koka upp 3 dl vatten, 1 dl socker och saffran. Ställ åt sidan. Vispa snabbt ihop ägg, en äggvita och kondenserad mjölk. Häll det varma saffransvattnet över och vispa slätt.
  • Steg 6

    Ta ut pajskalen ur kylen och ställ på en plåt. Fyll skalen med äggsmeten, nästan ända upp
  • Steg 7

    Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, pajerna ska vara lite dallriga i mitten. Serveras ljumna.