Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Äkta carbonara utan grädde

Äkta carbonara utan grädde

Av Buffé
Publicerat den 01 april 2020
Det sägs att en äkta carbonara lagas utan grädde! Prova vår krämiga pasta carbonara där linguine eller spaghetti kokt till al dente-perfektion serveras med knaperstekt vitlök och pancetta samt ägg, pecorino och parmesan. Pastavatten är den hemliga ingrediensen som binder ihop rätten.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 200 g pancetta eller guanciale
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 st ägg
  • 2 dl finriven pecorinoost
  • 2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär pancettan i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna.
  2. Steg 2

    Vispa ihop äggen och blanda med både parmesan och pecorinoosten.
  3. Steg 3

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  4. Steg 4

    Sänk värmen och lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt. Häll över ost- och äggsmeten samt pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Strö över svartpeppar och gärna extra parmesan.