Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås

Av Buffé
Publicerat den 18 september 2017
Gör en fräsch tabbouleh på riven blomkål i stället för bulgur, toppad med pistaschnötter. Blomkålsrivet ger gott crunch. Servera med halloumi på spett och en len tomatsås med lite hetta.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 blomkål (1 blomkål motsvarar ca 600 g)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 4 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 2 salladslökar
  • 75 g skalade, hackade pistagenötter
  • 200 g halloumi
  • 3 msk olja
  • 200 g gemsallad eller gröna salladsblad

Gör så här

8 steg

Tomatsås

  1. Steg 1

    Halvera 2 tomater och stek dem med snittytan nedåt i 1 msk olja på hög värme i en stekpanna, tills de fått färg och mjuknat. Låt svalna något och riv dem sedan grovt.
  2. Steg 2

    Blanda med crème fraiche eller yoghurt, sambal oelek och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

Tabbouleh

  1. Steg 1

    Ansa blomkålen. Mixa blomkålen i en matberedare eller riv grovt på ett rivjärn till ett ris. Blanda med citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Skär bort det hårda fästet på 2 tomater och hacka dem. Hacka basilika och persilja grovt. Strimla salladslöken fint.
  3. Steg 3

    Blanda blomkålsriset med tomathack, örter, salladslök och pistaschnötter.

Spett

  1. Steg 1

    Skär halloumin i stavar och trä på spett.
  2. Steg 2

    Stek spetten i 2 msk olja i stekpanna ca 5 minuter, eller grilla halloumin tills den fått färg.
  3. Steg 3

    Dra isär salladsbladen och skölj eventuellt. 
Lägg salladsbladen på ett fat, lägg på tabbouleh och halloumispett. Servera med tomatsåsen.