Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
dumplingssallad med sojamajonnäs

Dumplingssallad med sojamajonnäs

Av ICA Köket
Publicerat den 15 oktober 2024
En fräsch och smakrik sallad med asiatiska toner. Den krispiga kålen och de söta morötterna möter den umamirika sojamajonnäsen och de ångkokta dumplingsen i en perfekt balans. Toppa med saltade jordnötter och koriander.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • ½ rödlök
  • 400 g vitkål eller spetskål
  • 1 styck lime
  • ½ matsked fisksås
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk soja
  • 2 förp frysta dumplings (á 320 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 1 kruka korriander

Gör så här

6 steg

Sallad

  1. Steg 1

    Skala och strimla eller hyvla morötterna, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken tunt. Strimla kålen. Blanda grönsakerna i en stor skål.

Dressing

  1. Steg 1

    Häll den medföljande dippsåsen över grönsakerna. Pressa över saft från limen, häll över fisksåsen och skala och riv över vitlöken. Blanda allt noga.

Sojamajonnäs

  1. Steg 1

    Blanda majonnäs och soja.

Dumplings

  1. Steg 1

    Stek dumplingsen i oljan i en stekpanna tills de får fin färg på den platta sidan.
  2. Steg 2

    Häll vattnet i stekpannan och lägg på ett lock, tills vattnet kokat in ca 5 minuter.
  3. Steg 3

    Vänd ner dumplingsen i salladen och toppa med jordnötter och koriander. Servera med majonnäsen.