Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Gratinerad kassler med ananas

Gratinerad kassler med ananas

Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Ugnsgratinerad kassler med ananas som omges av krämig sås toppad med ost, blir det bättre? Medan kasslern tillagas i ugnen kokas riset och gurkan skärs i skivor. Samla familjen runt bordet och middagen är serverad!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 förp skivad ananas (à 567 g)
  • ca 600 g kassler
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl riven ost
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Låt ananasen rinna av.
  4. Steg 4

    Skiva kasslern i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Dela ananasen i halvor och lägg dem mellan kasslerskivorna.
  5. Steg 5

    Bred crème fraichen över kasslern, peppra och toppa med osten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Steg 6

    Skär gurkan i skivor.
  7. Steg 7

    Servera kasslern med ris och gurka.