Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Halloumistroganoff

Halloumistroganoff

Av ICA Köket
Publicerat den 13 oktober 2017
För den som vill äta mindre kött är stroganoff en rätt som går utmärkt att göra vego. Byt bara ut korven mot halloumi och du har en minst lika god, om inte godare, gryta. Servera med ris, gryn eller pasta.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 400 g halloumi
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • ris eller annat gryn

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och halloumi i större tärningar.
  2. Steg 2

    Fräs halloumin i hälften av oljan på hög värme tills den får färg. Lyft upp och lägg åt sidan.
  3. Steg 3

    Tillsätt resten av oljan och fräs lök, vitlök och paprika tills löken mjuknar.
  4. Steg 4

    Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut.
  5. Steg 5

    Blanda ner halloumi, passerade tomater, grädde och 1/2 dl vatten.
  6. Steg 6

    Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Smaka ev av med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Till servering: Servera stroganoffen med ris, gryn eller pasta.