Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Av ICA Köket
Publicerat den 02 oktober 2017
Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
12Portioner

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 2½ dl vetemjöl (motsvarar ca 150 g)
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • pärlsocker

Gör så här

7 steg

Kladdkaka

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Steg 3

    Smält 200 g smör och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
  4. Steg 4

    Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
  5. Steg 5

    Häll smeten i formen.

Garnering

  1. Steg 1

    Smält 50 g smör och blanda med 2 msk socker, 2 msk kanel och 2 tsk vaniljsocker. Ringla garneringen på smeten och strö på pärlsocker.
  2. Steg 2

    Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.