Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
  • Recept
  • Krämig spenat- och böngryta med curry

Krämig spenat- och böngryta med curry

Krämig spenat- och böngryta med curry

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 november 2024
En färggrann gryta med smaker som vitlök, chili och curry. Går snabbt att laga en vardagskväll när det är lite brådis. Serveras med ris och tomater.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 200 g färsk spenat
  • ca 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 förp färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Gryta: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Steg 3

    Fräs spenaten i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och rör i kryddorna och tomatpurén, fräs ytterligare någon minut.
  4. Steg 4

    Häll i vinäger, grädde, 1/2 dl vatten, smulad buljongtärning och bönor, rör om och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Skär tomaterna i skivor och skär gräslöken fint.
  6. Steg 6

    Servera grytan med tomater, gräslök och ris.