Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Kycklingmacka CLT

Kycklingmacka CLT

Av ICA Köket
Publicerat den 01 januari 2024
En macka med bacon, här använder vi kycklingbacon, grillad skivad kyckling och currycrème det blir en riktigt god smörgås. Snabb är dessutom mackan att göra och när du bygger ihop kycklingmackan, sätt gärna grillpinnar genom bröden så håller mackan ihop när du serverar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk hackad inlagd gurka
  • 2 tsk gul currypulver
  • 1 förp kycklingbacon (à 100 g)
  • 2 tsk olja
  • 12 skivor toastbröd
  • 3 tomater
  • 4 blad av isbergssallad
  • 2 förp skivad grillad kyckling (à 120 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Blanda majonnäs, hackad gurka och curry. Smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Dela baconskivorna på mitten och stek dem knapriga i oljan i en stekpanna och låt baconet svalna.
  3. Steg 3

    Rosta bröden i en brödrost eller i en varm stekpanna
  4. Steg 4

    Skiva tomaterna och skär salladen grovt.
  5. Steg 5

    Bred currycrème på samtliga brödskivor. Fördela sallad, tomat, grillad kyckling och kycklingbacon på hälften av brödskivorna. Lägg på den sista brödskivan med currycrèmen nedåt. Tryck till mackorna lite lätt, stick igenom två grillpinnar i varsin kant, så att de håller ihop, och dela bröden snett över.