Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Morotskladdkaka

Morotskladdkaka

Av Buffé
Publicerat den 21 mars 2024
Alla som älskar morotskaka, se hit! Baka en variant på kladdkaka med söta morötter och smak av kanel och ingefära som självklart toppas med fluffig och krämig frosting på färskost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 275 g smör
  • 2½ strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 krm salt
  • 2¾ dl vetemjöl
  • 3 stora ägg
  • 2 dl finriven morot
  • 300 g cream cheese (färskost)
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, morötter och 175 g smör och rör till en slät smet.
  3. Steg 3

    Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för ca 10 bitar) och grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen.
  4. Steg 4

    Frosting: Vispa färskost och 100 g smör fluffigt och vänd ner flor- och vaniljsocker. Bred frostingen på den kalla kakan och ställ i kylen.
  5. Steg 5

    Ta fram ca 10 minuter före servering.