Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Rostade grönsaker i libabröd med hummus

Rostade grönsaker i libabröd med hummus

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 november 2024
Att låta grönsaker rostas i ugnen är den perfekta rätten när man inte vill hålla på med för mycket kastruller. Här äter du de rostade grönsakerna med kikärtor, och en krämig sallad med fetaost. Och icke att förglömma, en hummus!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 2 msk olivolja + 2 tsk olivolja
  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 tsk vinäger
  • 1 1/2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 förp kruksallad
  • 1 förp hummus (à 175 g)
  • 4 libabröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Steg 2

    Grönsaker: Skala och skär löken i grova klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skär zucchinin i avlånga bitar. Blanda lök och grönsaker med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Häll ut på den varma långpannan och rosta mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Steg 3

    Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och riv vitlöken och blanda med resten av oljan och kikärtor. Häll ut ärtorna på plåten med grönsaker när de varit i ugnen i 10 minuter och rosta ytterligare ca 10 minuter.
  4. Steg 4

    Sallad: Bryt osten i bitar och skär tomaterna i halvor. Blanda och ringla över vinäger och lite olivolja. Smaksätt med peppar.
  5. Steg 5

    Yoghurt: Låt oliverna rinna av. Grovhacka oliverna och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Skär salladen i bitar.
  7. Steg 7

    Servera de rostade grönsakerna i brödet med alla tillbehör.