Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Saffranspasta med räkor

Saffranspasta med räkor

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 september 2024
Saffranspasta med räkor är en lättlagad rätt med en fin gul aptitlig färg. Paprika, lök och saffran fräses hastigt och vitlök tillsätts därefter. Den krämiga såsen fås då grädden får koka ihop med räkspad. Lägg till resten av ingredienserna och servera såsen med nykokt pasta.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 570 g räkor i lake (280 g avrunnen vikt)
  • 4 port tagliatelle
  • 1 röd paprika
  • 125 g salladslök
  • 2 plommontomater
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ g saffran
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2½ dl vispgrädde

Gör så här

  1. Steg 1

    Låt räkorna rinna av, men spara räkspadet.
  2. Steg 2

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.
  4. Steg 4

    Fräs paprika och lök i smöret i en gryta. Tillsätt pressad vitlök och saffran.
  5. Steg 5

    Rör ut majsstärkelsen i grädden. Tillsätt den och 1 dl räkspad i grytan och låt såsen koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Blanda ner räkorna och tomaterna och låt allt bli varmt (koka inte för då blir räkorna sega).
  7. Steg 7

    Blanda pastan med räksåsen och servera.
  8. Steg 8

    Tips! För mer hetta, smaka av såsen med lite cayennepeppar.