Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
  • Recept
  • Spenatcurry med halloumi

spenatcurry med halloumi och ris. Ett glas mjölk står bredvid

Spenatcurry med halloumi

Av ICAs matkasse
Publicerat den 05 augusti 2019
En snabblagad och god vegorätt kommer här! Den mumsiga spenatgrytan med smak av curry får här sällskap av gyllenestekt halloumi och haricots verts. Koka ris till och låt maten smaka!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g haricots verts
  • 300 g halloumi
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skala och hacka löken.
  3. Steg 3

    Fräs löken i hälften av olivoljan i en gryta eller kastrull. Rör i curry och pressa i vitlöken.
  4. Steg 4

    Rör ner kokosmjölk, tomatpuré, smulad buljongtärning och vatten i grytan. Låt sjuda i 5 minuter.
  5. Steg 5

    Stek bönorna i resten av olivoljan i en stekpanna och lägg ner i grytan. Tärna halloumin och stek den gyllene i samma stekpanna. Lägg ner halloumin i grytan tillsammans med spenaten. Låt grytan bli varm. Smaka av med peppar.
  6. Steg 6

    Servera halloumigrytan med ris.