Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
  • Recept
  • Stuffing med bacon och timjan

Stuffing med bacon och timjan

Stuffing med bacon och timjan

Av Buffé
Publicerat den 14 november 2022
Stuffing är en örtkryddad brödröra som under högtiden Thanksgiving används som antingen fyllning i kalkonen eller serveras som tillbehör. Den består oftast av vitt bröd, lök, selleri, timjan och gott om smör. I det här receptet har vi även tillsatt bacon, morot och vitlök.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 5 skivor ljust surdegsbröd
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 3 selleristjälkar
  • 140 g bacon
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • 2 dl buljong från kalkonen eller kycklingbuljong (vatten och tärning)
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 stort ägg

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skär brödet i tärningar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och rosta tills brödet är helt torrt och krispigt ca 10 minuter, rör om en gång.
  3. Steg 3

    Sänk ugnen till 175°C.
  4. Steg 4

    Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Hacka sellerin fint. Strimla baconet.
  5. Steg 5

    Fräs grönsakerna med bacon och timjan i smöret tills grönsakerna är helt mjuka och baconet fått lite färg. Ta från värmen och blanda ner det rostade brödet och tillsätt hälften av buljongen. Blanda noga, krydda med salt och peppar och låt stå ca 30 minuter.
  6. Steg 6

    Smält smöret och rör ihop med resten av buljongen. Vispa ner ägget. Blanda ner i brödblandningen, häll ut i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen 15 minuter eller tills den får fin färg.