Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Varm fetaost- och tomatpasta med spenat

Varm fetaost- och tomatpasta med spenat

Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Hur smart är inte det här receptet? Rätter som görs i ugnen ger möjlighet att under tiden plocka undan i köket. Goda ingredienser så som tomater och fetaost blandas med vitlök, honung och sambal innan de mosas ihop till en smakrik kräm och serveras med pasta.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 350 g småtomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk torkad timjan
  • 150 g fetaost
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 150 g haricots verts (bönor)
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 65 g babyspenat

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C och sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Steg 2

    Skala och skiva rödlöken.
  3. Steg 3

    Blanda lök, tomater, olivolja, pressad vitlök, honung, sambal oelek och timjan i en ugnsform (storlek 20x30 cm). Krydda med salt och peppar och tryck ned fetaosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Steg 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt haricots vertsen koka tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på pastans koktid.
  5. Steg 5

    Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Steg 6

    Häll av pastan över linserna i durkslaget.
  7. Steg 7

    Mosa ihop fetaosten och tomaterna med en visp till en kräm.
  8. Steg 8

    Servera pastan, bönorna och linserna med såsen och spenaten.