Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
veganska revbensspjäll

Veganska revbensspjäll av tofu

Av ICA Köket
Publicerat den 20 november 2024
Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 8 urkärnade torkade plommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 krm mald kryddnejlika
  • 2 stjärnanis
  • 2 1/2 dl ketjap manis
  • ca 400 g tofu
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Steg 2

    Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  3. Steg 3

    Blanda plommonen med ingefäran, nejlika, stjärnanis, ketjap manis och 1 dl vatten i en kastrull och sjud ca 8 minuter.
  4. Steg 4

    Skär tofun i ca 2 cm breda stavar och blanda med såsen.
  5. Steg 5

    Lägg allt i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Vänd tofun någon gång under tiden.
  6. Steg 6

    Toppa gärna med hackad persilja.