Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 50,00 kr
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Av ICA Köket
Publicerat den 29 februari 2000
Fiskarhustruns fisksoppa är en underbar soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 10 små gula lökar (gärna pärllök)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
  • 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 tsk söndersmulad timjan
  • 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
  • 250 g räkor med skal eller skalade (250 g med skal motsvarar 100 g skalade)
  • 1 dl vispgrädde
  • finhackad dill
  • bröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong, vin och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  2. Steg 2

    Skala räkorna.
  3. Steg 3

    Skär fisken i små bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 minuter.
  4. Steg 4

    Lägg räkorna i soppan, koka inte då blir räkorna torra och sega.
  5. Steg 5

    Finhacka dillen. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och strö dillen över.
  6. Steg 6

    Till servering: Servera soppan med ett gott brytbröd.