Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 150,00 kr
  • Recept
  • Fläskytterfilé i krämig sås och tomat

Fläskytterfilé i krämig sås och tomat

Fläskytterfilé i krämig sås och tomat

Av ICAs matkasse
Publicerat den 05 juni 2023
Alla rätter som har krämig sås med sig i namnet borde gå hem hos de flesta, eller hur? Här är det en fläskytterfilé som får ta del av en krämig sås gjord på grädde, soja och timjan. Servera tillsammans med klyftpotatis och tomater.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 4 msk olja
  • ca 650 g fläskytterfilé
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • 250 g småtomater

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225° och ställ in en plåt.
  2. Steg 2

    Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan. Salta och peppra och häll ut på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Steg 3

    Skär köttet i skivor och bryn i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och häll i grädde, timjan och soja. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Steg 4

    Dela tomaterna.
  5. Steg 5

    Servera köttet i såsen med klyftpotatis och tomater.