Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 450,00 kr
En rund kladdkaka med björnbär och hallon som ligger i mitten. Kakan ligger på en bit bakplåtspapper och i bakgrunden syns ett blått bord. I sida av kladdkakan står en liten skål med vispad grädde

Glutenfri kladdkaka

Av ICA Köket
Publicerat den 17 mars 2025
Lika god men glutenfri är den här kladdkakan!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
  • 2 ägg
  • 230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
  • 45 g Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
  • 12 g Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
  • 30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)
  • 2 dl vispgrädde till servering
  • Till garnering: florsocker
  • Till garnering: bär

Gör så här

  • Steg 1

    Värm ugnen till 200°C.
  • Steg 2

    Smält smöret.
  • Steg 3

    Vispa ägg och strösocker till en fluffig smet.
  • Steg 4

    Blanda försiktigt ner övriga ingredienser i smeten.
  • Steg 5

    Smöra en 24 cm bakform med löstagbar botten (för 8-10 bitar), häll i smeten och jämna ut den i formen.
  • Steg 6

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  • Steg 7

    Låt svalna innan kanten tas bort.
  • Steg 8

    Till servering: Servera kladdkakan med lättvispad grädde och färska bär. Pudra över lite florsocker.