Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 450,00 kr
Ugnsbakade äpplen med kanel och havregryn, toppade med en kula vaniljglass, serverade på en vit tallrik.

Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Av Buffé
Publicerat den 15 oktober 2012
Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 msk kanel
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • Till servering: vaniljglass

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  • Steg 2

    Klyfta äpplena och lägg i en ugnssäker form.
  • Steg 3

    Strö havregryn och kanel över äpplena.
  • Steg 4

    Smält ihop smör och honung och ringla över äpplena.
  • Steg 5

    Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Steg 6

    Servera äppelklyftorna med glassen.