Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 450,00 kr
En rustik träbräda med mörkbruna chokladkakor toppade med havssalt.

Kladdkakecookies

Av Buffé
Publicerat den 17 januari 2022
Kladdkakecookies – chokladkakor med en seg och kladdig mitt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
16Portioner

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 ägg
  • flingsalt

Gör så här

  • Steg 1

    Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet.
  • Steg 2

    Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen ca 45 minuter eller tills den stelnat lite.
  • Steg 3

    Sätt ugnen på 175°C.
  • Steg 4

    Klicka ut 16 kakor med hjälp av två skedar på två bakpappersklädda plåtar (för 16 kakor). Grädda i mitten av ugnen 8–12 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten. Strö över flingsalt. Låt svalna.
  • Steg 5

    Tips: Kakorna går bra att frysa med bakplåtspapper mellan varje lager.