Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 150,00 kr
  • Recept
  • Kycklingspett med rostad sötpotatissallad och chilimajonnäs

Kycklingspett med rostad sötpotatissallad och chilimajonnäs

Kycklingspett med rostad sötpotatissallad och chilimajonnäs

Av ICA Köket
Publicerat den 20 januari 2020
Med färdigmarinerade kycklingspett går det snabbt att få middagen klar! Stek eller grilla de smakrika kycklingspetten och servera med en sallad på rostad sötpotatis och krämig chilimajonnäs.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 600 g sötpotatis
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 påse bladspenat
  • 150 g fetaost
  • ½ dl hackade, rostade hasselnötter
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk limejuice
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • 1 förp färska färdigmarinerade kycklingspett (à ca 480 g)
  • libabröd (libanesiskt tunnbröd)

Gör så här

8 steg

Sötpotatissallad

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken.
  3. Steg 3

    Lägg i en ugnsform och blanda med 1 msk olivolja, chiliflakes och smaksätt med salt. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter.
  4. Steg 4

    Blanda den rostade sötpotatisen och löken med spenaten och dressingen. Smula och strö över fetaost och hasselnötter.

Dressing

  1. Steg 1

    Rör ihop 3 msk olivolja med koriander, limeskal och limejuice, smaka av med salt och peppar.

Chilimajonnäs:

  1. Steg 1

    Rör ihop majonnäs och sriracha.

Grillspett

  1. Steg 1

    Tillaga spetten på grillen, i grillpanna eller i ugn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Steg 2

    Servera spetten med salladen, chilimajonnäsen och libanesiskt tunnbröd.