Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 450,00 kr
Tunt skuren gurka i en glasburk.

Pressgurka

Av Buffé
Publicerat den 17 september 2001
Delikat och utsökt pressgurka.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk socker
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  • Steg 1

    Skiva färsk gurka tunt med osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet.
  • Steg 2

    Gör en lag av ättiksprit, 1 dl vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
  • Steg 3

    Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.
  • Steg 4

    Gurkan håller sig bra i kylen ett par dagar.