Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 450,00 kr
Pumpasoppa toppad med pumpakärnor och kryddor i en djup tallrik, med en sked och en burk pumpakärnor bredvid

Pumpasoppa med sting

Av ICA Köket
Publicerat den 03 februari 2014
Mustiga, höstiga smaker samsas i vår pumpasoppa med sting. Servera med nygräddat bröd och lite extra färskriven ingefära.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl butternutpumpa i tärningar
  • 2 msk matolja
  • 3 tomater
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller flytande fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 dl pumpakärnor

Gör så här

  • Steg 1

    Skala och hacka lök och vitlök.
  • Steg 2

    Fräs lök och pumpa i oljan. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  • Steg 3

    Mixa soppan i en mixer.
  • Steg 4

    Häll tillbaka soppan i kastrullen, koka upp och smaksätt med salt och peppar.
  • Steg 5

    Servera soppan toppad med pumpakärnor.