Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 450,00 kr
Saffranscookies med bitar av vit choklad på ett fat med granris och rosett.

Saffranscookies med vit choklad

Av ICA Köket
Publicerat den 06 oktober 2025
Segmjuka saffranscookies med vit choklad är små juliga drömkakor. Här rörs smör, strösocker och farinsocker ihop med ett ägg och en nypa vaniljsocker innan saffran och vetemjöl blandas ner. Resultatet blir gyllene kakor med bitar av krämig vit choklad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 0,5 g saffran
  • 125 g smör (rumstempererat)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g vit choklad
  • flingsalt till att toppa med

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.
  • Steg 2

    Vispa ihop saffran, smör, socker, farinsocker och vaniljsocker med en elvisp ca 1 minut.
  • Steg 3

    Rör ner ägget och vispa ytterligare 1 minut.
  • Steg 4

    Blanda mjöl, bakpulver och salt en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen.
  • Steg 5

    Grovhacka chokladen och vänd ner 2/3 av den i smeten. Låt degen vila övertäckt i kylen i minst 30 minuter.
  • Steg 6

    Rulla en rulle av degen och skär i 20 bitar. Rulla till bollar och lägg på två bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till bollarna och fördela resten av chokladen på kakorna. Strö några flingor flingsalt på varje kaka.
  • Steg 7

    Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills kanterna är färdiggräddade men mitten av kakorna fortfarande är sega och mjuka.
  • Steg 8

    Låt kakorna svalna på galler.