Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 150,00 kr
  • Recept
  • Sötpotatisstomp med ost och lök

Sötpotatisstomp med ost och lök

Sötpotatisstomp med ost och lök

Av Buffé
Publicerat den 14 november 2022
Sötpotatis är ett gott tillbehör till såväl kött som fågel och fisk. Här mosas sötpotatisen till ett krämigt stomp tillsammans med lagrad ost och lök som kompletterar sötpotatisens söta smak. Ska du laga en Thanksgivingmiddag är detta mos perfekt till kalkonen!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1800 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1½ dl finriven lagrad ost

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och skär sötpotatis i bitar.
  2. Steg 2

    Skala lök och vitlök och skär i bitar.
  3. Steg 3

    Lägg sötpotatis, lök och vitlök i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt salt och låt koka upp. Koka tills sötpotatisen är mjuk ca 20 minuter.
  4. Steg 4

    Häll av och mosa med en stomp eller visp och rör ner smör och ost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Toppa ev stompen med extra smör och servera gärna till helstekt kalkon med salvia