Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 150,00 kr
Vegosill på svamp

Vegosill på svamp

Av Buffé
Publicerat den 20 november 2024
Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 200 g portabellosvamp
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½-1 finhackad röd chili

Gör så här

  1. Steg 1

    Vegosill: Koka upp 2 dl vatten, socker, ättiksprit och salt i en kastrull.
  2. Steg 2

    Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner i lagen och låt stå i kylen över natten.
  3. Steg 3

    Häll av lagen.
  4. Steg 4

    Sås: Blanda alla ingredienser till såsen och blanda den picklade svampen. Salta och peppra efter smak. Lägg upp i en burk och låt stå i kylskåpet över natten.