- Recept
Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple
Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple
Av Buffé
Publicerat den 19 november 2018
Denna syrliga apelsinsallad till jul är gjord på apelsiner och blodapelsin eller grapefrukt som toppas med krämig avokado, salt fetaost, syrliga granatäppelkärnor och knapriga pistagenötter. Alla härliga smaker och texturer i en salig blandning!Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 2 apelsiner
- 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt
- 2 avokador
- 150 g fetaost
- 2 dl granatäppelkärnor
- 2 msk hackade pistagenötter
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
Steg 1
Skala apelsinen med kniv och skär i skivor. Dela och kärna ur avokadon. Skär i små tärningar.Steg 2
Fördela apelsin på ett fat. Toppa med avokado, smulad fetaost, granatäppelkärnor och pistage. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.