
Fusilioni med broccolipesto och bacon
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 juli 2025
Fusilioni som serveras med en broccolipesto och knaprig bacon, det riktigt vattnas i munnen. Denna rätt är enkel att tillaga och det du gör är att mixa broccoli tillsammans med basilika, vitlök och olja och sedan pressa lite citron över. Blanda peston med pastan och strö över bacon och pumpafrön.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna fusilionipasta)
- 250 g broccoli
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 citron
- 100 g grana padano (gärna flarn)
- 2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
- 1 förp paprikasallad (à 350 g)
- 1 dl pumpakärnor
- 1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Broccolipesto: Ansa och mixa broccolin tillsammans med basilika, pressad vitlök och olivoljan. Skölj citronen och riv skalet, rör ner det tillsammans med osten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.Steg 3
Tillbehör: Strimla och stek baconet i en stekpanna.Steg 4
Låt paprikan rinna av.Steg 5
Blanda pastan med broccolipesto och paprika. Strö över bacon, pumpakärnor och solrosskott.