Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Smörgåstårta med räkor och lax

Smörgåstårta med räkor och lax

Av Buffé
Publicerat den 14 mars 2016
En klassisk smörgåstårta med räkor och lax är den perfekta kalasmaten för alla typer av firanden, det är enkelt och festligt när du vill laga mat till många. Lägg gärna lite tid på att garnera din smörgåstårta med krispigt grönt och polkabetor. Med sina tre smakfulla fyllningar av räkor, lax, och avokado så kan det här vara den godaste smörgåstårtan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 150 g kallrökt lax i skivor (+ några skivor till dekorering)
  • ½ dl finskuren gräslök
  • 3½ dl crème fraiche
  • 280 g handskalade räkor i lake
  • ½ dl finskuren dill (+ några kvistar till dekorering)
  • 1½ dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 citron
  • 4 avokador
  • 8 landgångsbröd
  • polkabeta
  • 1 förp ärtskott (à ca 100 g)
  • 50 g regnbågsrom

Gör så här

8 steg

Laxfyllning

  1. Steg 1

    Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner äggen försiktigt med hjälp av en sked i det kokande vattnet. Sjud äggen ca 11 min. Spola äggen kalla, skala och hacka dem.
  2. Steg 2

    Skär laxen i små tärningar och gräslöken fint. Blanda ägghack, lax, 1 ½ dl crème fraiche och gräslök. Salta och peppra. Ställ kallt.

Räkfyllning

  1. Steg 1

    Häll av räkorna i en sil. Spara ca 1/2 dl av räkorna (för 6-8 port) till garnering. Grovhacka resten. Skär dillen fint. Blanda räkhacket med majonnäs, senap och dill. Salta och peppra. Ställ kallt.

Pepparrotskräm

  1. Steg 1

    Skala och riv pepparrot fint på ett rivjärn. Riv yttersta skalet från ½ citron.
  2. Steg 2

    Vispa 2 dl crème fraiche, pepparrot, citronskal och 1 krm salt med elvisp några minuter, tills den tjocknar (blir lös först).

Avokadofyllning

  1. Steg 1

    Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Dela citronen och pressa över juicen. Salta och peppra.

Montering av smörgåstårtan

  1. Steg 1

    Montera de olika lagren, för mer information kolla på en kort film här: https://www.youtube.com/watch?v=2WUvuPrwG34&t=1s
  2. Steg 2

    Garnera smörgåstårtan, t.ex. med Sparris, fänkål, polkabetor, ärtskott, lax eller regnbågsrom