Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Stekt kyckling med krämig kålsallad

Stekt kyckling med krämig kålsallad

Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 januari 2025
Underbara smaker möts i den goda salladen gjord på majonnäs, crème fraiche och den krispiga kålsorten pak choi. Lite vitlök och salladslök gör att salladen lyfter kycklingen och riset till härliga smakhöjder.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 2 msk sweet chili eller chilisås
  • 250 g pak choi
  • 2 salladslökar
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Blanda majonnäs och crème fraiche och pressa i vitlöken. Krydda med curry och sweet chili.
  4. Steg 4

    Skölj pak choien och låt den rinna av ordentligt. Strimla kålen och salladslöken fint. Vänd ner i såsen och smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Dela varje kycklingfilé i tre delar på längden. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Servera kycklingen med ris och den krämiga kålsalladen, toppad med sesamfrö.